Duyurular

19. PEDİATRİK BASİC (TEMEL) BOBATH KURSU, İstanbul,2027
Kurs Yeri: İstanbul
 (Kurs yeri daha sonra bildirilecektir)
Katılımcılar: Fizyoterapist, Ergoterapistler, Dil ve Konuşma Terapistleri katılabilir (Kayıt için diploma ibrazı gereklidir)
Kurs Kontenjanı: 26 Kişi
Kurs Dili: Türkçe - İngilizce- (Kurs sırasında İngilizce-Türkçe ardıl çeviri yapılacaktır)
Bu kurs sonrasında; Serebral palsi riski yüksek bebekler, Serebral Palsili çocuklar ve bireyler ve benzeri nörogelişimsel çocukluk çağı problemleri olan çocuklar için BOBATH prensipleri öğrenilir ve sertifikalı Bobath Terapisti unvanını alır. EBTA’nın 2022’de kabul ettiği ve yayınladığı azami kriterlere uygun bir kurstur.
Kurs Süresi: 8 Hafta (40 gün)
 
Kurs Tarihleri: (Kurs tarihleri daha sonra bildirilecektir.)
Organizasyon ve İletişim: 
Bobath Terapistleri Derneği adına DİAMED KONGRE ORGANİZASYON TURİZM MEDYA LİMİTED ŞİRKETİ
bobath@diamed98.com


Mersin Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
Hiçbir şey ayağınıza gelmez; en azından iyi olan hiçbirşey. Herşeyi gidip almanız gerekir.
Sponsorlarımız
EBTA Başkanı Prof. Dr. Mintaze KEREM GÜNEL

Değerli EBTA meslektaşlarım ve dostlarım,

Avrupa Bobath Eğitmenleri Derneğinin (EBTA) 2026–2028 dönemi Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmak benim için büyük bir onur ve sorumluluktur.

EBTA, köklü bir geçmişi, güçlü bir mesleki topluluğu ve her şeyden önemlisi, çocuklara ve ailelerine yönelik ortak bir bağlılığı temsil etmektedir. Yıllar boyunca farklı ülkelerden, mesleklerden ve kuşaklardan birbirimizden çok şey öğrendik. Bu çeşitliliğin, sorgulamaya, düşünmeye ve öğrenmeye devam etme isteğimizle birleşerek derneğimizin en büyük güçlerinden birini oluşturduğuna inanıyorum.

Bu yeni döneme başlarken, EBTA'yı şekillendiren deneyim ve bilgi birikimiyle bağımızı koruyarak geleceğe birlikte bakmamızı istiyorum. Klinik uygulamalarımız ve eğitim çalışmalarımız güncel bilimsel bilgiler, serebral palsi ve bağlantılı nörogelişimsel durumlara ilişkin çağdaş anlayışımız ve çocuklar ile ailelerinin değişen gereksinimleri ve öncelikleri doğrultusunda gelişmeye devam etmelidir. Klinik akıl yürütme süreçlerimizi ve eğitim uygulamalarımızı sürekli gözden geçirip geliştirirken yeni bilimsel kanıtlara, farklı bakış açılarına ve yapıcı tartışmalara açık olmalıyız.

Benim için klinik akıl yürütme, hem öğrettiklerimizin hem de yaptıklarımızın merkezinde yer almaya devam etmektedir. Görevimiz terapistlerin gözlem yapmayı, düşünmeyi, sorgulamayı, anlamayı, uyarlamayı ve çocuklar ve aileleriyle birlikte anlamlı klinik kararlar almayı öğrenmelerini desteklemektir. Aynı zamanda kendi eğitim uygulamalarımızı ve gelecek kuşak Bobath terapistlerini ve eğitmenlerini nasıl yetiştirdiğimizi eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirmeye devam etmeliyiz.

EBTA'nın yalnızca ortak eğitim standartlarını destekleyen bir kuruluş olarak değil, aynı zamanda birlikte öğrenen, birlikte sorgulayan ve birlikte gelişen bir topluluk olarak varlığını sürdürmesini istiyorum. Birlikte çalıştığımızda, bilgi ve deneyimlerimizi paylaştığımızda, ülkeler ve meslekler arasında iletişimimizi sürdürdüğümüzde daha güçlüyüz.

Bu nedenle iletişim, önümüzdeki yılların başlıca önceliklerinden biri olacaktır. Üye ülkelerimizin Ulusal Eğitmen Organizasyonları ve EBTA İletişim Sorumluları, ülkeler arasındaki bağların korunmasında ve topluluğumuz genelinde fikirlerin, deneyimlerin ve bilgilerin karşılıklı paylaşılmasında kilit rol oynamaktadır. EBTA Bültenimiz de üye ülkelerimizdeki gelişmeleri, eğitim deneyimlerini, bilimsel bakış açılarını ve haberleri paylaşabileceğimiz önemli bir ortam sunmaktadır.

Önümüzdeki yıllarda üye ülkelerimiz, eğitmenlerimiz ve farklı meslek disiplinlerimiz arasında iletişim ve iş birliğinin daha da güçlenmesini diliyorum. Deneyimlerimizi, sorularımızı ve karşılaştığımız güçlükleri açıkça paylaşmak, birbirimizden öğrenmemize ve EBTA'yı Avrupa'da ve uluslararası düzeyde güçlü bir mesleki topluluk olarak geliştirmemize yardımcı olacaktır.

Önümüzde gerçekleştirmemiz gereken önemli çalışmalar bulunuyor. Ancak üzerine yeni adımlar inşa edebileceğimiz güçlü bir temelimiz de var. Yönetim Kurulundaki meslektaşlarıma ve EBTA topluluğunun tüm üyelerine bağlılıkları, deneyimleri ve destekleri için içtenlikle teşekkür ediyorum.

Önümüzdeki iki yıl boyunca açıklık ve merakla, ortak bir amaç doğrultusunda birlikte çalışmayı, bu yolculuğu sürdürmeyi ve 2028 yılında Hırvatistan'ın Zagreb kentinde düzenlenecek EBTA Kongresinde yeniden buluşmayı büyük bir heyecanla bekliyorum.

Ve sonuçta, bütün çalışmalarımızın ardındaki neden son derece yalındır: Yaptığımız her şey çocuklar ve aileleri içindir.

En iyi dileklerimle,

Avrupa Bobath Eğitmenleri Derneği (EBTA) Yönetim Kurulu adına

Prof. Dr. Mintaze Kerem Günel

EBTA Başkanı

 


Okunma Sayısı: 112


216.73.216.177








DİĞER HABERLER

 

Bobath Terapistleri Derneği © Copyright 2019  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır.
Top