Duyurular
Mersin Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez. (Montaigne)
Sponsorlarımız

Sevgili Meslektaşlarımız; Değerli Akadaşlarımız;

Bobath Terapistleri Derneği Yönetim Kurulu olarak sizleri selamlıyoruz.

Ülkemizde Bobath terapistleri  uygulamaları için bilimsel destek sağlamak adına, fizyoterapistlere ve diğer pediatrik rehabilitasyon profesyonellerine Bobath yaklaşımının tanıtımı adına Nörogelişimsel Tedavi (Bobath) terapistleri derneği  2013 yılında Ankara’da kurulmuştur.

Bobath; yaşayan, gelişen, bilimsel yenilikleri içine alan konsept olarak dünyada en çok benimsenen konsept olma özelliğini taşımaktadır. Bu haklı seviyesini sürekli eğitime önem vererek sağlayan Bobath terapistleri, sertifikalı eğitimleri bitirip, Bobath terapisti unvanını aldıktan sonra da  eğitimlerine devam etmektedirler.  

Serebral palsi riski taşıyan bebekler ve Serebral Palsi tanısı almış çocuk, genç ve yetişkinlerin rehabilitasyon süreçlerinde fizyoterapist-ergoterapist-dil ve konuşma terapisti Bobath terapistleri önemli çözüm önerileri sunmaktadır.

Sizlere öncelikle ülkemizde EBTA kurallarına uygun, sertifikalı kursları bitiren 330 Pediatrik Bobath terapisti sayısına ulaştığımızı, bu sene 16. Dönem EBTA 8 Haftalık sertifikalı kurs sonrası ise bu sayının 356’ya yükseleceğini ve derneğimize üye EBTA pediatrik Bobath terapisti sayısının ise 123'e ulaştığını bildirmek isteriz. 8 haftalık EBTA’ya bağlı sertifikalı kurslar ile derneğimiz Bobath terapistleri için eğitimler düzenlemeye devam etmektedir. Eğitimli Bobath terapistlerinin sayısı giderek artmaktadır.

Yenileyici ve ileri Bobath terapisi kursları yanı sıra çalıştaylar ve kongreler bu eğitimlere hizmet sunan faaliyetler olarak derneğimiz için önemli yer tutmaktadır. EBTA her iki yılda bir kongre yaparak bu eğitim zincirinin devamını sağlamaktadır EBTA’ya üye olarak kabul edilen ülkemizde derneğimiz aracılığı ile bu gelişmeleri sizlere yansıtmaya çalışmaktadır. Türkiye’den Bobath eğitmenleri yetişmiş ve yetişmeye devam etmektedir. Ülkemizdeki kurslarda uluslararası Bobath eğitmenleri ile birlikte Türk eğitmenlerimiz de eğitim vermektedir.

Ülkemizde Bobath terapistleri; Bobath terapistliği unvanı sonrası çalıştay ve kongrelerin önemini anlamış ve gerek çalıştaylar, gerek seminerler gerekse Nörogelişimsel Tedavi-Bobath Kongreleri düzenlemiştir ve bilimsel etkinlikleri düzenlemeye devam edecektir.

Bir arada olmak, hep beraber yol almak, yeni açılımları keşfetmek dileğiyle,

En derin sevgi ve saygılarımızla

BTD yönetim kurulu adına

Prof.Dr. Mintaze Kerem Günel

Yönetim Kurulu Başkanı



Prof.Dr. Mintaze Kerem Günel
 



Prof. Dr. Mintaze KEREM GÜNEL
Okunma Sayısı: 233



YAZARIN DİĞER YAZILARI

-

 

Bobath Terapistleri Derneği © Copyright 2019  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır.
Top